ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στις 3 Νοεμβρίου το Β΄ Επιστημονικό Συνέδριο

Ο Δήμος Κυθρέας διοργανώνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου το Β΄ Επιστημονικό του Συνέδριο με θέμα «Η Πνευματική Κυθρέα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018, ώρα 9.00 π.μ. στην Πανεπιστημιούπολη (Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Κτήριο 07, αίθουσα 010). Χαιρετισμό θ’ απευθύνει στην έναρξη ο έντιμος Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης. Στο Συνέδριο θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες-ερευνητές από Κύπρο και Ελλάδα, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, την αγιολογία και τη λαϊκή παράδοση της Κυθρέας, καθώς και τον ρόλο σημαντικών προσωπικοτήτων στους τομείς της παιδείας, της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών.

Το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2015 στο πλαίσιο των 100χρονων του Δήμου μας, είχε σημειώσει εξαιρετική επιτυχία και κράτησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον των δεκάδων ακροατών.
Αναμένουμε ότι και φέτος οι ανακοινώσεις που θα φιλοξενήσει το Συνέδριο θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας για την κατεχόμενη γενέτειρά μας, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της Κυθρέας του πνεύματος, των γραμμάτων και των τεχνών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.