Αδελφοποίηση Δήμου Κυθρέας με τον Δήμο Αιγάλεω (1996)
Η Αδελφοποίηση του Δήμου Κυθρέας με τον Δήμο Αιγάλεω της Αττικής πραγματοποιήθηκε το 1996 επί δημαρχίας Κώστα Φραγκούδη και Ιωάννη Μυστακόπουλου αντίστοιχα. Έκτοτε η συνεργασία των δύο Δήμων εμπλουτίστηκε και ενδυναμώθηκε τόσο σε επίπεδο πολιτικών επαφών όσο και στον τομέα του πολιτισμού και σε διάφορα άλλα θέματα.

Σημαντική είναι πάντοτε η παρουσία του Δημάρχου και αντιπροσωπείας του Δήμου Αιγάλεω στις ετήσιες αντικατοχικές εκδηλώσεις Μνήμης και Αγώνα που διοργανώνουν ο Δήμος Κυθρέας και η Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας. Εξίσου σημαντικές είναι οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στον Δήμο Αιγάλεω με σκοπό τη διαφώτιση στον ελλαδικό χώρο κυρίως για ανακοπή της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κυθρέας.

Το 2004 επί δημαρχίας Κώστα Φραγκούδη, αντιπροσωπεία του Δήμου Κυθρέας παρέστη σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω για την Ολυμπιακή Εκεχειρία και για τη σύσφιξη των δεσμών των μεσογειακών αδελφοποιημένων Δήμων.

Το 2005 επί δημαρχίας Μιχαλάκη Σάββα εγκαινιάστηκε η πλατεία Κυθρέας σε κεντρική οδό του Δήμου Αιγάλεω, όπου κατασκευάστηκε ομοίωμα του ξακουστού Κεφαλόβρυσου, με τη συμμετοχή του χορευτικού Συγκροτήματος «Οι Χύτροι» Κυθρέας.

Το 2011 επί δημαρχίας Μιχαλάκη Σάββα ο Δήμος Κυθρέας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και τη στήριξη της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Κυθρέα: Ιστορία και Πολιτισμός. Η Κωμόπολη του χθες και του σήμερα» με ομιλητή τον δρα Νίκο Ορφανίδη.

Το 2012 επί δημαρχίας Δρ Πέτρου Καρεκλά πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας εκδήλωση με τίτλο: «Κυθρέα-Λίκνο πολιτισμού: Πολιτιστική και Θρησκευτική Κληρονομιά υπό εξαφάνιση».

Το 2015 επί δημαρχίας Δρ Πέτρου Καρεκλά πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αιγάλεω έκθεση αφισών με την ευκαιρία των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Δήμου Κυθρέας (1915-2015), ενώ κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Αθήνα ο Δήμαρχος και ολιγομελής αντιπροσωπεία του Δήμου Κυθρέας είχαν επαφές με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και με αξιωματούχους στη Βουλή των Ελλήνων και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η συμπαράσταση στον πάσχοντα λόγω οικονομικής κρίσης πληθυσμό του Δήμου Αιγάλεω εκφράστηκε έμπρακτα με την εισφορά οικονομικής βοήθειας εκ μέρους του Δήμου Κυθρέας, κατόπιν εράνου μεταξύ κυρίως των δημοτών μας, το 2012 και το 2015. Η χορηγία του Δήμου Κυθρέας ενίσχυσε το 2012 το Κοινωνικό Παντοπωλείο με την αγορά προϊόντων για τη σίτιση άπορων οικογενειών του Δήμου Αιγάλεω, ενώ το 2015 ποσό που χορήγησε ο Δήμος Κυθρέας διατέθηκε για την αγορά 3D εκτυπωτή για τις ανάγκες ειδικού σχολείου τυφλών μαθητών του αδελφοποιημένου Δήμου.