ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις “Μνήμες Κατεχόμενης Γης”

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι «Μνήμες Κατεχόμενης Γης 2023» της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 13 και την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, λειτούργησαν θεματικά περίπτερα για την Κατεχόμενη Γη μας στον πολυχώρο “Pavilion” στη Λακατάμια. Η έκθεση δέχτηκε οργανωμένες επισκέψεις από εκατοντάδες μαθητές δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν για τα κατεχόμενα χωριά και πόλεις μας. Τη Δευτέρα, 13.11.23, την έκθεση τίμησε με την παρουσία της και η Υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ. Λίνα Κασσιανίδου, η οποία περιηγήθηκε στα περίπτερα και συνεχάρη τους διοργανωτές.
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε η βραδινή μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7.00μ.μ., στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λακατάμια. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, πέραν του Προέδρου της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και του Προεδρεύοντα της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, η Δήμαρχος Λακατάμιας και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Οι ομιλητές έστειλαν μηνύματα αγωνιστικότητας και ομοψυχίας του προσφυγικού κόσμου σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μας. Επίσης, αναγνώστηκε και εγκρίθηκε Ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί σε φορείς της πολιτικής ηγεσίας και σε διεθνείς αντιπροσωπείες. Η χορωδία του Δήμου Λακατάμιας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νεόφυτου Ευαγγέλου και με τη συνοδεία πιάνου από την κα Χαρίκλεια Στρούθου παρουσίασε συγκινητικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές, την Ι.Μ. Κύκκου για την ευγενή παραχώρηση του χώρου, τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, το ΥΠΑΝ, το Υφυπουργείο Πολιτισμού, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τον Δήμο Λακατάμιας για όλη τη στήριξή τους στις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τον χορηγό επικοινωνίας, ΡΙΚ, το οποίο μετέδωσε ζωντανά και τηλεοπτικά την εκδήλωση, συνδράμοντας έτσι ουσιαστικά στην όλη προσπάθεια να φτάσει το μήνυμα σε κάθε γωνιά της Κύπρου και όχι μόνον, για συνέχιση του αγώνα για ειρήνη, δικαιοσύνη και ελευθερία.

Διαβάστε πιο κάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Χαιρετισμός Προέδρου ΕΚΔ, δρα Πέτρου Μ. Καρεκλά