ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αιμοδοσία εις μνήμην Γιάννη Σαββίδη στις 22 Οκτωβρίου 2020

Ο Δήμος Κυθρέας σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος διοργανώνει Αιμοδοσία εις μνήμην Γιάννη Σαββίδη, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 μεταξύ 6-8μ.μ. στο Οίκημα του Σωματείου ΑΕΚ Κυθρέας (Καντάρας 6, 2103 Αγλαντζιά, τηλ. 22333944).  Καλούμε και πάλιν όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συμβάλουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι επαγγελματίες υγείας να σωθούν οι ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο.

Μετά το πέρας της αιμοδοσίας ο Δήμος Κυθρέας θα προσφέρει στους αιμοδότες σουβλάκια.


Γιάννης Σαββίδης

Γεννήθηκε στο Πραστειό Μεσαορίας τον  Φεβράρη του 1941. Στο δημοτικό του χωριού του, όπου φοίτησε, δάσκαλός του ο μακαριστός Χριστόδουλος Πέτσας που έμελλε ύστερα από δυό δεκετίες να γίνει πεθερός του. Φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου όπου και μυήθηκε στις τάξεις της ΕΟΚΑ. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές του Καράολου στην Αμμόχωστο για «παράνομη δράση». Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών και το  1972-73  έτυχε μετεκπαίδευσης  στο  Leeds University  από όπου απέκτησε μεταπτυχιακό  Δίπλωμα στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής.

Αμέσως μετά το πέρας των σπουδών του στη Γυμναστική Ακαδημία διορίζεται στο Γυμνάσιο Λευκονοίκου, για να ακολουθήσει μια επιτυχή ανοδική επαγγελματική πορεία: Καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε διάφορα σχολεία (Παγκύπριο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Ακρόπολης) καθηγητής της Γυμναστικής και της Γεωγραφίας στο νεοϊδρυθέν Γυμνάσιο Κυθρέας το 1970,  Βοηθός Γυμνασιάρχης στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, Γυμνάσιο Δροσιάς, Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο Φανερωμένης στη Λευκωσία  και στο Ευριβιάδειο της Λάρνακας, Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τέλος Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης στο ίδιο Υπουργείο.

Παντρεύτηκε τη συνδημότισσα Ανθή Πέτσα-Σαββίδου και από το 1967  πολιτογραφήθηκε δημότης Κυθρέας. Ευτύχισαν να έχουν δυο παιδιά, την εικαστικό Κάτια και τον Ορθοπαιδικό ιατρό, χειρουργό σπονδυλικής στήλης Παναγιώτη.

Αγαπούσε την Κυθρέα, ήταν δραστήριο μέλος του Σωματείου Ελεύθερη Κυθρέα και αφιέρωνε αρκετές ώρες για το ομώνυμο περιοδικό. Ήταν αγαπητός σε όλους τους Κυθρεώτες  και  έχαιρε σεβασμού και εκτίμησης την οποία ανταπέδιδε και ο ίδιος, νιώθοντας πάντα  την ανάγκη να είναι παρών σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινότητας ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων. Οι Κυθρεώτες, οι συγχωριανοί του, οι μαθητές του, οι φίλοι του και όλοι όσοι τον γνώρισαν και τον έζησαν μιλούσαν και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την καλοσύνη, το πλατύ χαμόγελο, τον χαρακτήρα και τη στάση ζωής του. Το απέδειξε άλλωστε με το θάρρος,  τη στωικότητα  και την υπομονή  στις δύσκολες ώρες της  σύντομης ασθένειάς του. Έφυγε στις 8 Σεπτεμβρίου 2019 σε ηλικία 78 ετών, ολόρθος, ήρεμος και ευτυχισμένος.