ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αιμοδοσία εις μνήμην Θεοδώρας Κναή

Ο Δήμος Κυθρέας, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος, διοργανώνει Αιμοδοσία όπως κάθε χρόνο 2 φορές, τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου μεταξύ 6.00 και 8.00 μ.μ. στο Οίκημα του Σωματείου ΠΑΟΚ Κυθρέας (Λεωφ. Σταυρού 111, Στρόβολος). Η Αιμοδοσία θα γίνει εις μνήμην της μακαριστής Θεοδώρας Κναή, η οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος το 1993 και έκτοτε Πρόεδρος του Ομίλου Γυναικών Περιοχής Κυθρέας, και η οποία μας έφυγε πρόσφατα.

Καλούμε και πάλιν όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συμβάλουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι επαγγελματίες υγείας να σωθούν οι ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που χρειάζονται αυτό το αναντικατάστατο αγαθό.

Μετά το πέρας της Αιμοδοσίας ο Δήμος Κυθρέας θα προσφέρει στους αιμοδότες σουβλάκια.


Θεοδώρα Κναή

Γεννήθηκε στην Κυθρέα. Γονείς της ήταν ο γιατρός Κωνσταντίνος Κυριακίδης Κολίτσης και η δασκάλα Αθηνά Κυριακίδου.

Αφού αποφοίτησε με άριστα από το Παγκύπριο Γυμνάσιο ακολούθησε ανώτερες σπουδές στο Τμήμα Φυσικής της  Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μετεκπαίδευση στο Durham University της Αγγλίας. Εργάστηκε ως Καθηγήτρια Φυσικής, Γυμνασιάρχης, Επιθεωρήτρια και Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης στην Τεχνική Εκπαίδευση. Παντρεύτηκε τον δρα Χαρίλαο Κναή και μαζί απέκτησαν τρεις κόρες: την Αθηνά, τη Χριστιάνα και τη Μαρία.

Ως Πρόεδρος του Ομίλου Γυναικών Περιοχής Κυθρέας από το 1993 πρωτοστάτησε σε πορείες διαμαρτυρίας και σε δράσεις διαφώτισης, στη διοργάνωση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στην αδελφοποίηση με άλλες γυναικείες οργανώσεις και σε πολλές άλλες δραστηριότητες.

Με τη διοργάνωση της Αιμοδοσίας εις μνήμην της, ο Δήμος της γενέτειράς της Κυθρέας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την πολυδιάστατη προσφορά της στον κοινό αγώνα για απελευθέρωση και επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες. Αιωνία της η μνήμη!