ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕΑΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Απόλυτα επιτυχής η κοινή εορταστική εκδήλωση στις 18 Δεκεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα το βράδυ, 18.12.23, η εορταστική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος και η Σχολική Εφορεία Κυθρέας για βράβευση κατ’ αρχάς των αρίστων αποφοίτων Μέσης Εκπαίδευσης της σχολικής χρονιάς 2022-2023 από την εκπαιδευτική περιφέρεια Κυθρέας και για παρουσίαση στη συνέχεια του Ημερολογίου του Δήμου για το 2024.

Τον χαιρετισμό της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανέγνωσε η Επιθεωρήτρια φιλολογικών μαθημάτων κα Σοφία Ιωάννου. Η κα Υπουργός συνεχάρη τους μαθητές για το ήθος και τις επιδόσεις τους και τόνισε τη σημασία τέτοιας φύσεως εκδηλώσεων στη διατήρηση της μνήμης και στην καλλιέργεια της αγάπης για τα κατεχόμενα εδάφη μας. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας δρ Βασίλης Βασιλειάδης εξέφρασε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή έχει καταστεί ετήσιος θεσμός που τυγχάνει εκτίμησης από τους Κυθρεώτες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αφού επιστεγάζει με τον καλύτερο τρόπο τους κόπους και τις προσπάθειες των νέων μας και τους ενδυναμώνει για τα μελλοντικά τους βήματα.

Ακολούθησε η επίδοση βραβείων στους αριστεύσαντες αποφοίτους και αντιφώνηση εκ μέρους τους από τον απόφοιτο Κωνσταντίνο Κελεπέσιη. Ο πρωτεύσας απόφοιτος ευχαρίστησε τον Δήμο και τη Σχολική Εφορεία για τη βράβευση και τόνισε πως η νέα γενιά οφείλει να έρθει σε μια πιο ουσιαστική επαφή με την κατεχόμενη γη μας και να μην πάψει ποτέ να διεκδικεί την επιστροφή στους τόπους μας.

Στη συνέχεια επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όσους διετέλεσαν Πρόεδροι της Σχολικής Εφορείας Κυθρέας: Στον αείμνηστο πρώην Δήμαρχο Σάββα Χριστίδη, που εκτελούσε μετά το 1974 και καθήκοντα Προέδρου της Σχολικής Εφορείας (την πλακέτα παρέλαβε ο γιος του, Μάκης Χριστίδης) και στους Γεώργιο Κοκή, Πέτρο Παπαγιώργη, Ανδρέα Κολιό, Χρίστο Καραμανή και Κλεάνθη Καλλή. Αναγνώστηκε επίσης από τη Δημοτική Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, Ευαγγελία Παυλίδου Μιχαήλ, ποίημα του δασκάλου Γεώργιου Κοκή που είχε αφιερώσει στην εγγονή του.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κυθρέας , δρ Πέτρος Καρεκλάς, συνεχάρη στη σύντομη ομιλία του τους απόφοιτους και τις οικογένειές τους και αναφέρθηκε στη νέα έκδοση του Δήμου με τίτλο: «Δήμος Κυθρέας 2012-2023. Δώδεκα χρόνια πλούσιας προσφοράς και δράσης», η οποία συνοψίζει το πολύπλευρο έργο του Δήμου μας την τελευταία δωδεκαετία με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ευχαρίστησε επίσης θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας, όσους έχουν διατελέσει Δημοτικοί Σύμβουλοι επί της δημαρχίας του, τους Κοινοτάρχες, Προέδρους Οργανωμένων Συνόλων και Κοινοτικών Συμβουλίων, το προσωπικό και γενικά όλους τους συνεργάτες και φίλους του Δήμου. Ευχήθηκε, τέλος, με την αποχώρησή του να συνεχιστεί η πολυσχιδής δράση και προσφορά του Δήμου μας προς τους δημότες του, τους συντοπίτες, αλλά και προς την κοινωνία του τόπου μας καθώς και την πονεμένη κατεχόμενη γη μας. Η φλόγα του πόθου επιστροφής, τόνισε εμφαντικά, πρέπει να μένει συνεχώς άσβεστη.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του Ημερολογίου του Δήμου για το 2024 από τη Δημοτική Γραμματέα, Χρυσόθεμι Παπακωνσταντίνου, και η εκδήλωση έκλεισε μ’ ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Δήμου μας.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

(Φωτογραφίες: Ευπραξία Καρεκλά)