ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Βραβεύτηκαν οι άριστοι απόφοιτοι 2021 και 2022

Πραγματοποιήθηκε μ’ επιτυχία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος και η Σχολική Εφορεία Κυθρέας στις 19 Δεκεμβρίου 2022 στην Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν νέοι που αποφοίτησαν με άριστο ήθος και επιδόσεις από λύκεια, ιδιωτικές και τεχνικές σχολές τα σχολικά έτη 2021-22 και 2021-22, με καταγωγή από την εκπαιδευτική περιφέρεια Κυθρέας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Νικόλας Γιασουμής, ο οποίος συνεχάρη τους νέους για τις προσπάθειες και τις επιδόσεις τους και τους προέτρεψε να μην ξεχνούν την κατεχόμενη Κυθρέα και τις κοινότητες από τις οποίες κατάγονται.

Στη δική του προσφώνηση ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας δρ Βασίλης Βασιλειάδης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευόμενους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις διαδρομές που επέλεξε ο καθένας να ακολουθήσει, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της ετήσιας αυτής εκδήλωσης στη διατήρηση της μνήμης των κατεχόμενων εδαφών μας.

Την αντιφώνηση εκ μέρους των βραβευθέντων έκανε η Έλενα Μιχαήλ.

Ακολούθησε προσφώνηση του Δημάρχου Κυθρέας, δρα Πέτρου Καρεκλά, ο οποίος συνεχάρη με τη σειρά του τους βραβευθέντες και αναφέρθηκε συνοπτικά στις σημαντικότερες δραστηριότητες του Δήμου και της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, το 2022.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε με ταυτόχρονη προβολή το Ημερολόγιο του Δήμου Κυθρέας για το 2023 με θέμα «Έργα χειρών Κυθρεωτών. Σηροτροφία, υφαντική, ραπτική και κεντητική στην Κυθρέα του χθες» από τον Αντιδήμαρχο, κ. Μάριο Ζαμπακίδη, και τη Δημοτική Σύμβουλο, κα Ευαγγελία Παυλίδου Μιχαήλ, το οποίο έχει ως θέμα Έργα χειρών Κυθρεωτών. (Σηροτροφία, υφαντική, ραπτική και κεντητική στην Κυθρέα του χθες).

Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Χορωδία του Δήμου Κυθρέας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημήτρη Κωνσταντίνου.