ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου για τα Κατεχόμενα στην Κοινότητα Πάχνας Λεμεσού

Χθες Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με επικεφαλής τον Πρόεδρό της,  Δρα Πέτρο Καρεκλά, επισκέφθηκαν την Κοινότητα Πάχνας Λεμεσού όπου συναντήθηκαν με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Δρ. Κώστα Χαμπιαούρη και με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάχνας, κ. Ανδρέα Σάββα Αριστοτέλους.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίσκεψη του υπό ανακαίνιση χώρου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού, στον οποίο η Κοινότητα, με τη συνδρομή του δημοσιογράφου κ. Τάσου Δημητριάδη, θα δημιουργήσει Λαογραφικό Μουσείο στο οποίο θα εκτίθενται μόνιμα φωτογραφίες και όχι μόνο, της κατεχόμενης γης μας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάχνας που θα υλοποιηθεί με τη σθεναρή στήριξη του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων καθώς και της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων.

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων χαιρετίζει και εκφράζει την ιδιαίτερη ευαρέσκειά της για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία, η οποία θα συμβάλει σημαντικά τόσο στη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών του τόπου μας σε συνδυασμό με σειρά άλλων έργων, καθώς επίσης και στο έργο διαφώτισης και διατήρησης της μνήμης για το εθνικό μας θέμα και την κατεχόμενη γη μας σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες της περιοχής, καθώς αυτό το Μουσείο θα εντάσσεται σ’ ένα περιφερειακό πλέγμα θεματικών μουσειακών χώρων.

Εκφράζονται  θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πάχνας και στον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών για το αξιόλογο έργο που επιτελούν, καθώς  και στον κ. Τάσο Δημητριάδη για την ανιδιοτελή συμβολή του στη δημιουργία αυτού του Μουσείου.