ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοσιογραφική Διάσκεψη «Μνήμες Κατεχόμενης Γης»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, στη Δημοσιογραφική Εστία, η προγραμματισμένη Δημοσιογραφική Διάσκεψη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων για την εκδήλωση «Μνήμες Κατεχόμενης Γης», για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983.
Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιείτο σήμερα στις 7.00μ.μ. στην αίθουσα «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, ακυρώθηκε λόγω των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας.
Στη δημοσιογραφική διάσκεψη απηύθυναν μηνύματα καταδίκης της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους και συνέχισης του προσφυγικού αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ότι «εμείς, ο προσφυγικός κόσμος, θέλαμε διακαώς μ’ αυτή την κοινή εκδήλωση απόψε, να δώσουμε παράδειγμα αποφασιστικότητας αλλά και ενότητας και ομοψυχίας, μαζί οι Κατεχόμενοι Δήμοι και οι Κατεχόμενες Κοινότητες, στον κοινό αγώνα για ελευθερία, για επικράτηση της δικαιοσύνης και για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας, αντάξιο της ιστορίας του!».
Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, Δρ. Λευτέρης Αντωνίου, τόνισε ιδιαίτερα ότι «δεν βολευόμαστε με την καθημερινότητα και δεν αποδεχόμαστε τους όποιους πολιτικούς επεκτατικούς σχεδιασμούς ένθεν κι ένθεν, ως επίσης την αλαζονική και προκλητική στάση της Τουρκίας, καθώς και οποιονδήποτε άλλων ξένων κέντρων λήψεως αποφάσεων, για συνέχιση της παρούσας κατάστασης και διαιώνιση του Κυπριακού Προβλήματος».
Η Δήμαρχος Ακανθούς, κα Ελένη Χατζημιχαήλ, ανέγνωσε Ψήφισμα καταδίκης ανακήρυξης του Ψευδοκράτους που ενέκριναν οι δύο Επιτροπές, το οποίο θα σταλεί στα Ηνωμένα Έθνη, τις Πρεσβείες των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Ελληνική Πρεσβεία καθώς και στις αντιπροσωπείες των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας.
Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων
13 Νοεμβρίου 2020

 

Διαβάστε την ομιλία του Προέδρου της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και Δημάρχου Κυθρέας δρα Πέτρου Μ. Καρεκλά πατώντας εδώ: Ομιλία Προέδρου ΕΚΔ στη δημοσιογραφική διάσκεψη 13.11.2020

Διαβάστε το ψήφισμα πατώντας εδώ:  Ψήφισμα Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων