ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων

Πραγματοποιήθηκε ψες  Δευτέρα 25 Ιουλίου 2021 στις 7:00μμ, σε πραγματικά συγκινησιακό κλίμα, Εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων (ΕΚΔ) στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που οικουρούσε μέχρι χθες λόγω κορωνοϊού.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος τέλεσε Τρισάγιο εις μνήμην των πεσόντων και θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας και όλων όσων έφυγαν με τον πόνο της προσφυγιάς.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΔ, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, διατράνωσε τον πόθο του προσφυγικού κόσμου για το δικαίωμα της ελεύθερης επιστροφής στις προγονικές εστίες, σ’ εκείνες που πότισαν με τον ιδρώτα τους πολλές γενεές Ελλήνων στη χιλιάδων χρόνων ιστορία μας, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία μεταλαμπάδευσης της αγωνιστικής φλόγας στη νέα γενιά.

Στη συνέχεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετέφερε την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον προσφυγικό κόσμο και μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης και αγωνιστικότητας, ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες που διανύει ο τόπος μας με την κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και πίστης για την τελική δικαίωση του αγώνα μας για μια Κύπρο επανενωμένη στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αρχών της Ε.Ε., χωρίς εξαρτήσεις και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι, όπως φυσικά και οι Δήμαρχοι των Κατεχόμενων Δήμων, αποδίδοντας τιμή σ’ όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου μας.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
26 Ιουλίου, 2022