ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδόθηκε το ημερολόγιο του Δήμου μας για το 2021

Στην εκπαίδευση και στην παιδεία στην Κυθρέα είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο του Δήμου μας τη φετινή χρονιά, που γιορτάζονται ανά το Πανελλήνιο τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Μια παιδεία που δεν κατέστησε απλώς την ιστορική μας Κωμόπολη λίκνο φημισμένων εκπαιδευτικών, συγγραφέων, ποιητών και επιστημόνων, αλλά συνέβαλε και στη διαμόρφωση εκείνου του φρονήματος που οδήγησε εκατοντάδες συνδημότες και συνδημότισσές μας σε ανιδιοτελή και θυσιαστική προσφορά στους αγώνες του έθνους διαχρονικά.

Με ιδιαίτερη λοιπόν συγκίνηση σταχυολογήσαμε φέτος δεκάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα από περιόδους διδασκαλίας, εορτασμούς εθνικών επετείων, σχολικές θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές, αθλητικούς αγώνες και άλλες δραστηριότητες, που κατέστησαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κυθρέας πρωτοπόρα στην παροχή μιας ολοκληρωμένης παιδείας. Κι ανάμεσα στους μαθητές, οι αξέχαστοι δάσκαλοι και καθηγητές που σηματοδότησαν την εκπαίδευση από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι και την τελευταία σχολική χρονιά πριν από την τουρκική εισβολή, το καλοκαίρι του 1974.

Ευχόμαστε οι μνήμες που ξυπνούν οι σελίδες του να αναζωπυρώσουν τον πόθο για επιστροφή και να λυτρωθεί αυτή τη σημαδιακή για τον Ελληνισμό χρονιά, η σκλαβωμένη μας πατρίδα!

Τα Ημερολόγια έχουν αρχίσει να διανέμονται, όπως κάθε χρόνο, από τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και άλλους συνεργάτες του Δήμου μας. Όσοι συνδημότες μας δεν έχουν προμηθευτεί Ημερολόγιο παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα Γραφεία του Δήμου μας στο τηλ. 22 438956.