ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ

 Αγαπητοί/ές,

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (Ε.Σ.Α.),  είναι η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει την ευκαιρία σε νέους 18 με 30 ετών, να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη. Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ως η Εθνική Υπηρεσία διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης στην Κύπρο, προγραμματίζει μία σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών σεμιναρίων για τα Έργα Αλληλεγγύης τα οποία είναι δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο από μία ομάδα νέων ανθρώπων. Γνωρίζεις ότι εσύ και 4 ακόμα φίλοι σου μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα κοινωνικά / περιβαλλοντικά ζητήματα που σας απασχολούν, με απλά βήματα και… χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης; Θα ήθελες να φέρεις την αλλαγή στην Κοινότητα ή στο Δήμο σου, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου μέσα από το όραμά σου;

Πώς μπορείτε λοιπόν σαν ομάδα, να αναλάβετε πρωτοβουλία και να δείξετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας; Τι σχέδια αλληλεγγύης κάνουν άλλοι νέοι στη χώρα τους με τη στήριξη του Προγράμματος; Τι σημαίνει άραγε αλληλεγγύη στην Ευρώπη; Μπορούν οι δράσεις αλληλεγγύης να υλοποιούνται εν μέσω μιας πανδημίας, ταξιδιωτικών περιορισμών και μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης;

Σε αυτά και σε πολλά άλλα παρόμοια ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε μέσω αυτής της σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων που έχουν ως σκοπό την προώθηση στην Κύπρο των Έργων Αλληλεγγύης του Ε.Σ.Α..

Είσαι λοιπόν, νέα ή νέος, ηλικίας 18-30 ετών, που δραστηριοποιείσαι σε κάποιο τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας, σε Κέντρο Νεότητας, σε οργάνωση νεολαίας ή σε κάποιον σύνδεσμο ασθενών ή σε σύνδεσμο ατόμων με αναπηρία, που έχει νεολαία 18-30 ετών; Είσαι λειτουργός σε κάποιον από τους παραπάνω φορείς ή σε Τοπική Αρχή; Είσαι απλά νέα ή νέος, που δεν είσαι οργανωμένη/ οργανωμένος σε κάποιον φορέα, αλλά ενδιαφέρεσαι για τα παραπάνω ερωτήματα; Τότε, αυτά τα σεμινάρια είναι για σένα!!!

Συνδέσου μαζί μας και παρακολούθησε τα διαδικτυακά σεμινάρια για τα Έργα Αλληλεγγύης!! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ένα έξυπνο τηλέφωνο που να μπορεί να τρέξει την εφαρμογή Zoom (https://zoom.us/) και φυσικά μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Δήλωσε τώρα συμμετοχή σε ένα από τα παρακάτω σεμινάρια και έλα να εξερευνήσουμε μαζί τον μαγικό κόσμο του Ε.Σ.Α.!

Το κάθε σεμινάριο αποτελείται από δύο (2) τηλεσυναντήσεις, διάρκειας δύο (2) περίπου ωρών έκαστη και θα έχει μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 24 άτομα.

  • Τετάρτη, 8 & Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, 18:30-20:30
  • Σάββατο, 11 & Κυριακή, 12 Ιουλίου, 18:30-20:30
  • Τετάρτη, 15 & Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 18:30-20:30
  • Τετάρτη, 22 & Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 18:30-20:30

Θερμή παράκληση είναι όπως προωθήσετε την πρόσκληση και παρακινήσετε τα μέλη των Συμβουλίων σας αλλά και νέους της κοινότητας/Δήμου σας για να λάβουν μέρος και να μπορέσουν στην πορεία να αξιοποιήσουν το Πρόγραμμα ενισχύοντας τις τοπικές μας κοινωνίες. Σημειώνεται ότι, μπορούν και λειτουργοί να δηλώσουν συμμετοχή.

Είμαι σίγουρη ότι μαζί θα δουλέψουμε ξανά προς όφελος όλων των συνανθρώπων μας!!

Σας περιμένουμε!