ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, στις 4.15 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία Ευαγγελίστρια στην Παλλουριώτισσα, όπου φυλάσσονται τα ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητριανού και η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Χαρδακιωτίσσης, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Μετά τη δέηση, τα ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητριανού θα μεταφερθούν από τον Επίσκοπο Μεσαορίας στη Φλάσου Σολέας στον ομώνυμο Ιερό Ναό κατόπιν διευθετήσεων που έγιναν με ενέργειες του Δήμου Κυθρέας, σε ανταπόκριση επιθυμίας της Κοινότητας Φλάσου και του Σωματείου «Ενωμένη Σολιά», όπως εκφράστηκε κατά την περσινή μετάβαση των συνταξιούχων Κυθρεωτών στη Φλάσου. Τούτο έγινε κατορθωτό με τις ευλογίες της Α.Μ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Η υποδοχή των λειψάνων στη Φλάσου θα γίνει στις 5.30μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητριανού. Θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου και συμπαρόντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Ο Δήμαρχος Κυθρέας θα εκφωνήσει ομιλία.

Ο Δήμος Κυθρέας καλεί όσους δημότες του επιθυμούν να μεταβούν στη Φλάσου όπως πράξουν τούτο με ιδιωτικά οχήματα, καθότι λόγω των υγειονομικών μέτρων δεν θα διατεθούν λεωφορεία.

Τα λείψανα θα παραμείνουν τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητριανού Φλάσου για προσκύνηση μέχρι την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου. Πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών και λοιπών εκδηλώσεων για την περίοδο 4-8 Νοεμβρίου 2020 έχει ανακοινωθεί από τη Μητρόπολη Μόρφου στον σύνδεσμο: http://www.immorfou.org.cy/newsvarious-articles/2193-an281020.html

Το πρωί, 6 Νοεμβρίου 2020, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί επίσης όρθρος και θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΡΕΑΣ

29/10/2020

TELIKOΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΕΠΙ-ΕΛΕΥΣΕΙ-ΙΕΡΟΥ-ΛΕΙΨΑΝΟΥ-ΑΓΙΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΟΥ-ΧΥΤΡΩΝ