ΝΕΑΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Επίδοση ψηφίσματος προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις 9 Ιουλίου 2018

Ψήφισμα απευθυνόμενο προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres επιδόθηκε τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, από Αντιπροσωπεία του Δήμου Κυθρέας και της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κυθρέας και Πρόεδρο της Συντονιστικής, δρα Πέτρο Καρεκλά, καθώς και τον επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, σε αξιωματικό της Ειρηνευτικής Δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο συμβολικό για τους Κυθρεώτες οδόφραγμα της Μιας-Μηλιάς. Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Μπίρμπας, και μέλη του Δημοτικού του Συμβουλίου.

Στο ψήφισμα προς τον Γ. Γραμματέα των Η.Ε. καταγγέλλεται η συνεχιζόμενη για 44 χρόνια τουρκική κατοχή και εκφράζεται η θέληση των Κυθρεωτών και κατοίκων της Ευρύτερης Περιοχής για ελεύθερη επιστροφή και εξεύρεση λύσης στο κυπριακό που θα μετατρέπει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα πραγματικά «φυσιολογικό» κράτος. Τον καλεί επίσης ν’ ανανεώσει τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση το συντομότερο δυνατόν.

Στη συνέχεια η Αντιπροσωπεία έγινε δεκτή στην οικία του από τον Γάλλο Πρέσβη κ. René Troccaz, και ακολούθησε η επίδοση του ψηφίσματος στις Πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας.

9 Ιουλίου, 2018