ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ 2017

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι!

Σας παρουσιάζουμε και για το 2017 το καθεχρονικό Ημερολόγιο του Δήμου Κυθρέας. Θέμα του νέου Ημερολογίου δε θα μπορούσε να είναι άλλο απ’ αυτό της Έκθεσης “Κυθρέα η γη των Χύτρων – Αρχαιότητες, κειμήλια και θησαυροί” που μας εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 25.10.2016 στο Παλαιό Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής και η οποία θα έχει ανοικτές τις πύλες της μέχρι τις 30.4.2017.

Για την Έκθεση αυτή απαιτήθηκε πάρα πολύς μόχθος και συλλογική προσπάθεια καθώς και η εμπλοκή πολλών συντελεστών τόσο από τον Δήμο Κυθρέας όσο και από την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών με την οποία τη συνδιοργανώσαμε, καθώς και από άλλους φορείς. Στόχος ήταν με την Έκθεση αυτή να ενδυναμωθεί κυρίως η υγιής πατριδογνωσία αλλά και η περηφάνεια για τα επιτεύγματα των προγόνων μας.

Το φετινό Ημερολόγιο έρχεται να ενισχύσει αυτή μας την προσπάθεια με την παρουσίαση σημαντικών κειμηλίων της Έκθεσης. Εκφράζω θερμές ευχαριστίες προς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα προς την αρμόδια Υπεπιτροπή με επικεφαλής την Δ.Σ. Ευαγγελία Παυλίδου – Μιχαήλ για τις προσπάθειες που κατέβαλαν σε συνεργασία με την επίσης Κυθρεώτισσα Ανθή Πέτσα – Σαββίδου, που ήταν πολύ ενεργό μέλος στην προετοιμασία της Έκθεσης, για την τεχνική επιμέλεια του Ημερολογίου 2017. Είθε αυτό να έχει εκδοθεί για τελευταία φορά στην προσφυγιά γιατί σταθερός στόχος πάντοτε όλων μας είναι η απελευθέρωση και η επιστροφή στην αγαπημένη Κυθρέα μας!

Με φιλικούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Δρ Πέτρος Μ. Καρεκλάς
Δήμαρχος