ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΡΕΑΣ

Παράσταση του έργου “Μανώλη…!” για τον Δήμο Κυθρέας

Το γνωστό έργο του Γιώργου Νεοφύτου “Μανώλη …!” σκηνοθετεί και ερμηνεύει προσεχώς η εξαίρετη ηθοποιός Μήδεια Χάννα στο Θέατρο “Χώρα” (στην Πλατεία Αρχιεπισκοπής στη Λευκωσία). Για τα σκηνικά και κοστούμια ο Στέφανος Αθηαινίτης και στον φωτισμό ο Βασίλης Πετεινάρης.

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου και θα συνεχίσουν και άλλες παραστάσεις τον ίδιο μήνα και μέσα στο Φεβρουάριο. Μια απ’ αυτές τις παραστάσεις, στις 29 Ιανουαρίου (Τετάρτη) 2020 στις 8:30μμ, θα είναι αποκλειστικά και δωρεάν κατόπιν διευθέτησης για τους δημότες και δημότισσες του Δήμου Κυθρέας.

Το έργο “Μανώλη …!” αναφέρεται σε μια γυναίκα, την Μαρία, η οποία χάνει τον γιο της στο πραξικόπημα του 1974, κι έτσι το έργο πραγματεύεται κατ’ επέκταση το πελώριο θέμα των Αγνοουμένων του 1974, μια και ως γνωστόν μετά την τουρκική εισβολή που ακολούθησε το πραξικόπημα, το δράμα έφτασε στην απόλυτη κορύφωσή του κι ακόμα αναζητούμε πολλά από τα χαμένα παιδιά μας.

Στο έργο το μόνο ζωντανό πλάσμα που απομένει στη Μαρία είναι ο γάτος της, ο Μανώλης της! Κάνοντας μια αναδρομή στη ζωή της, παλεύει για το δίκαιο.  Δεν μοιρολατρεί, ούτε εκλιπαρεί, απαιτεί δικαιοσύνη για τον γιο της.  Στόχος της παράστασης είναι να δει κατάματα ο θεατής την τραγική πραγματικότητα, να νιώσει και να βιώσει το δράμα της Μαρίας ωσάν να ήταν και δικό του.  Η μάνα αυτή γίνεται σύμβολο όλων των μανάδων του κόσμου που αναζητούν τα αγνοούμενα παιδιά τους και παρακινά όλους μας σε πράξεις συμπαράστασης και δράσης  μπροστά σ’ αυτό το πανανθρώπινο δράμα και τις προεκτάσεις του.

Επειδή ο αριθμός των θέσεων του μικρού θεάτρου “Χώρα” είναι περιορισμένος (50), παρακαλούνται οι δημότες / δημότισσές μας που πραγματικά ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, να τηλεφωνήσουν στα Γραφεία του Δήμου για δηλώσεις στο τηλέφωνο 22-438956. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όσο υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.