ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Καταδίκη της 2ης φάσης του Αττίλα από τους Κατεχόμενους Δήμους

Στις 14 Αυγούστου 1974 άρχισε η 2η φάση της προέλασης του Αττίλα για ολοκληρωτική κατάληψη του βόρειου τμήματος της πατρίδας μας, που ακολούθησε το προδοτικό πραξικόπημα και την 1η φάση της βάρβαρης τουρκικής εισβολής τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου 1974. Δεν ξεχνούμε αυτά τα τραγικά γεγονότα ούτε και τους πεσόντες, αγνοούμενους και γενικά όσους υπέφεραν απ’ αυτά.

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων καταδικάζει κατά τρόπο έντονο, με αφορμή την επέτειο της 2ης φάσης της εισβολής, το όλο έγκλημα που συντελέστηκε το μαύρο εκείνο καλοκαίρι και τη συνεχιζόμενη έκτοτε κατοχή μεγάλου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που επέφερε.

Ταυτόχρονα διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αντιταχθούμε σθεναρά στις κλιμακούμενες προσπάθειες της Τουρκίας και των εδώ εγκάθετών της για νομιμοποίηση της διχοτόμησης του τόπου μας, είτε με λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας. Αμετάθετος στόχος του προσφυγικού κόσμου παραμένει η επιστροφή στη σήμερα κατεχόμενη γη μας, σε μια πατρίδα που θα διασφαλίζει σε όλους ανεξαίρετα τους νόμιμους κατοίκους της τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, όπως αρμόζει σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς εξαρτήσεις από τρίτους και επεμβατικά δικαιώματα. Μια πατρίδα πραγματικά ειρηνική, ανεξάρτητη και ελεύθερη!

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
12 Αυγούστου 2021