ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μήνυμα καλωσορίσματος στη νέα ιστοσελίδα

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου μας, η οποία υπόσχεται να παρέχει συνεχή ενημέρωση για όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις μας, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της κατεχόμενης για 44 τώρα χρόνια Κωμόπολης της Κυθρέας. Του τόπου που μας χάρισε τη ζωή και τις ωραιότερες αναμνήσεις, και που σήμερα περιμένει βουβός και λεηλατημένος το ζωντάνεμα του ξακουστού Κεφαλόβρυσου και το χαρμόσυνο άκουσμα των καμπάνων της επιστροφής.

Ευχόμαστε μέσα από τη νέα ιστοσελίδα να γνωρίσουν όλοι, αλλά κυρίως η νέα γενιά, την Κυθρέα που αγάπησαν, που τραγούδησαν και που ζωγράφισαν δεκάδες ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες πριν και μετά το ’74. Ελπίζουμε ακόμα ότι η προσπάθεια αυτή θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ του Δήμου, των εκτοπισμένων Κυθρεωτών που διαμένουν στην ελεύθερη Κύπρο αλλά και των αποδήμων μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για στενή επικοινωνία, αμφίδρομη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε οποιοδήποτε θέμα αφορά τον Δήμο και τους δημότες μας.

Όλοι μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνουμε πάντοτε πρόθυμοι για μια στενή συνεργασία με όλους τους δημότες και τα Οργανωμένα Σύνολα της Κυθρέας, καθώς και με όλους τους Κατεχόμενους Δήμους, υποσχόμενοι ότι, παρά τα όσα λιγοστά μέσα διαθέτουμε, θα συνεχίσουμε με ζήλο και μεράκι τον αγώνα για διατήρηση της μνήμης, για επιστροφή και για δικαίωση.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας που συμβάλλουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στο πολύπλευρο έργο που επιτελείται από τον Δήμο μας σε δύσκολες συνθήκες προσφυγιάς. Ευχόμαστε να ξημερώσει σύντομα η μέρα της απελευθέρωσης και όλοι οι πρόσφυγες να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους σε συνθήκες ειρήνης, αξιοπρέπειας κι ευημερίας.

Δρ Πέτρος Μ. Καρεκλάς
Δήμαρχος Κυθρέας