ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

To “30” και οι “Πολυαγαπημένες μέρες” προβάλλονται για τον Δήμο Κυθρέας στο Πάνθεον

Σε ειδική προβολή για τον Δήμο Κυθρέας θα προβληθούν την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 7:15μμ. η ταινία μικρού μήκους «30» και το βραβευμένο δημιουργικό Ντοκιμαντέρ “Πολυαγαπημένες μέρες” στο Σινεμά “ΠΑΝΘΕΟΝ” στη ΛευκωσίαΤο δράμα και η αθωότητα της Κύπρου ξετυλίγονται στη μεγάλη οθόνη μέσα από δύο βραβευμένες παραγωγές, που έχουν τιμήσει την Κύπρο σε διεθνείς διαγωνισμούς αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και διαγράφοντας επιτυχή πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χώρο.

  1. Ταινία Μικρού Μήκους “30” (15΄)

Μια δραματική ιστορία για το δράμα των Αγνοουμένων και συνάμα της Κύπρου!

Η ταινία μικρού μήκους “30”, σκηνοθεσίας Κωνσταντίνου Πατσαλίδη και σενάριο-παραγωγή Γιώργου Αβραάμ, έκανε πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου 2018 στο Cape Town International Film Market & Festival. Μια σημαντική επιτυχία για όλους τους συντελεστές της ταινίας.  Η ταινία «30» ως επίσημη επιλογή του φεστιβάλ συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος στην κατηγορία μικρού μήκους. Η δεύτερη προβολή στο Cape Town International Film Market & Festival έγινε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ενώ την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα στην Κύπρο, στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κύπρου, στο θέατρο Ριάλτο.   Το “30” έχει επιλεγεί επίσης  στο διαγωνιστικό μέρος στο Tuzla Film Festival στη Βοσνία όπου θα προβλήθηκε στις 14 Οκτωβρίου.

Πρόσφατα προβλήθηκε μεταξύ 8 -14 Νοεμβρίου 2018 στα K-Cineplex.  Η ταινία “30” είναι παραγωγή της Walking Around The World, σε συμπαραγωγή με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Σεκιν). Στην ταινία εργάστηκαν αξιόλογοι Κύπριοι ηθοποιοί και συνεργείο.

Σύνοψη Ταινίας:

Κύπρος, 1974. Η Μαρία προσπαθεί να μάθει νέα για τον γιο της που βρίσκεται στο μέτωπο. Ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας θα σημαδέψει ολόκληρή της τη ζωή.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ – Πόπη Αβραάμ, Γιάννα Λευκάτη, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Νικολαίδης

Σκηνοθεσία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ Σενάριο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Διεύθυνση Φωτογραφίας – NΙΚΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ Μοντάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΠΕΠΠΑΣ Ηχος –ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΕΡΛΙΚΚΑΣ Μουσική – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σκηνικά – ΠΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗ Κοστούμια – ΣΙΜΟΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Makeup artist – ΝΙΚΟΛ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Εκτέλεση παραγωγής ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΡΑΑΜ – Walking Around The World productions.

  1. ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ (75΄)

Το βραβευμένο δημιουργικό Ντοκιμαντέρ «Πολυαγαπημένες μέρες» είναι το πρώτο κυπριακό του είδους αυτού που επιλέχθηκε σε παγκόσμια διανομή.  Έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στο εξωτερικό, ενώ συνεχίζει την επιτυχή πορεία του σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Σύνοψη Ντοκιμαντέρ: 

Το 1970 οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κάρμι στην Κύπρο ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: τα γυρίσματα της ταινίας “Πολυαγαπημένη”, με συνεργείο και ηθοποιούς του Hollywood, όπως η Ράκελ Γουέλς, Ρίτσαρτ Τζόνσον, Φλόρα Ρόμπσον, Φρανκ Γούλφ κ.α. Το Ντοκιμαντέρ τώρα, σαν καλειδοσκόπιο, μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και των τραυματικών αλλαγών που βίωσαν οι κάτοικοι μετά την τουρκική εισβολή. Σαράντα χρόνια μετά, επισκέπτονται με νοσταλγία τις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες.

ΜΗΝ  ΤΙΣ ΧΑΣΕΤΕ!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 5.12.2018, 7:15 μ.μ,

ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, Λευκωσία.