ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περιδιαβάζοντας και τραγουδώντας την Κυθρέα: 11/6/2015

Μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του πραγματοποίησε ο Δήμος Κυθρέας την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015, στην Πύλη Αμμοχώστου στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του (1915-2015). Η εκδήλωση “Περιδιαβάζοντας και τραγουδώντας την Κυθρέα” ταξίδεψε νοερά εκατοντάδες Κυθρεώτες στη γενέτειρα κωμόπολή τους μέσα από εικόνα, λόγο, μουσική και ποίηση, σε μια νοσταλγική περιδιάβαση στον ζωογόνο Κεφαλόβρυσο και τις έξι ενορίες της.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Καδής , ο οποίος εξήρε τις άοκνες προσπάθειες του Δήμου να διατηρήσει ζωντανές τις μνήμες των κατεχόμενων εδαφών μας και άσβεστο τον πόθο της επιστροφής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της εκκλησίας, βουλευτές, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων και οργανώσεων, κρατικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι.

Κατακλείδα της εκδήλωσης ήταν το εξαίρετο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια από τους διεθνούς φήμης βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη και Σάββα Σάββα στο πιάνο. Ο Δήμαρχος ευχαριστώντας τους συντελεστές, απένειμε σε όλους τιμητικές πλακέτες και εμβλήματα.