ΝΕΑΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας

Σε μια σεμνή και άρτια οργανωμένη τελετή που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 12 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η απονομή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για εκδόσεις του 2021. Το βραβείο λογοτεχνίας για μικρά παιδιά απέσπασε η πρώτη παιδική έκδοση του Δήμου μας με τίτλο: “O παππούς μου είναι από… την Κυθρέα” σε κείμενο της Χρσοθέμιδος Παπακωνσταντίνου και εικονογράφηση της Χριστίνας Καρεκλά.

Τα βραβεία επέδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, δρ Γιάννης Τουμαζής, ο οποίος συνεχάρη τους βραβευθέντες και ανέφερε ότι τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας αποτελούν εμβληματικό θεσμό, ο οποίος εκφράζει τη διαχρονική στήριξη της Πολιτείας στη λογοτεχνία του τόπου, αναδεικνύοντας ετησίως τα έργα που προκρίνονται ανάμεσα στο σύνολο της λογοτεχνικής μας παραγωγής. Παράλληλα, σημείωσε ο κύριος Τουμαζής, τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας συμβάλλουν στην ανάδειξη της ποιοτικής λογοτεχνικής δημιουργίας και στην πρόσβαση του κοινού σε αυτήν, κρατώντας ζωντανό τον διάλογο, τον ευγενή ανταγωνισμό και εν τέλει την ανάπτυξη της γραφής και της φιλαναγνωσίας στη χώρα μας.

Την τελετή άνοιξε κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη, ενώ το σκεπτικό των βραβεύσεων ανέγνωσαν οι Πρόεδροι των Κριτικών Επιτροπών Παντελής Βουτουρής, Αγγελική Γιαννικοπούλου και Κωνσταντίνος Γεωργίου.

Ο Δήμος Κυθρέας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες στις κατηγορίες Ποίηση, Μυθιστόρημα, Διήγημα/νουβέλα, Μελέτη/Δοκίμιο για τη λογοτεχνία, Νέος Λογοτέχνης, Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους και Εικονογράφηση.

Διαβάστε επίσης:

Αντιφώνηση Χρυσόθεμης Παπακωνσταντίνου (1)

Ανακοίνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού: http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp14853a