ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Οι νερόμυλοι της Κύπρου”

Πραγματοποιήθηκε ψες βράδυ, 3 Απριλίου 2023, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοσιογραφικής Εστίας, η παρουσίαση του βιβλίου «Οι νερόμυλοι της Κύπρου» των Γιάννη Κυπρή, Κώστα Οικονομίδη και μακ. Χρήστου Δημητρακόπουλου. Χαιρετισμό της Προέδρου της Βουλής, κας Αννίτας Δημητρίου, διάβασε ο βουλευτής Νίκος Γεωργίου, ενώ εκ μέρους της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων χαιρέτισε ο Πρόεδρός της, Δήμαρχος Κυθρέας, δρ Πέτρος Καρεκλάς. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, κα Σούλα Κυθραιώτου Ζαβού.

Την παρουσίση του βιβλίου έκανε ο διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου, Κωστής Κοκκινόφτας, και αντιφώνησαν ο Γιάννης Κυπρή, ο Κώστας Οικονομίδης καθώς και ο γιος του μακαριστού Χρήστου Δημητρακόπουλου, Ιωάννης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κυθρέας συνεχάρη τους ερευνητές για τη συστηματική καταγραφή, ταυτοποίηση και φωτογράφιση των σωζόμενων μνημείων, την καταγραφή των πηγών, τους χάρτες, τους πίνακες και τα ευρετήρια που περιλήφθηκαν στο βιβλίο, ενώ ευχήθηκε να γίνει το έργο τους αφορμή για συντήρηση, προβολή και ανάδειξη των νερόμυλων, που αποτελούν κομμάτι της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η διευθύντρια των εκδόσεων «Εν Τύποις», κα Βούλα Κόκκινου.

Παρατίθεται ο χαιρετισμός του Δημάρχου και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

https://www.kythrea.com/wp-content/uploads/2023/04/Χαιρετισμός-Δημάρχου-Κυθρέας-στην-παρουσίαση-του-βιβλίου-Οι-νερόμυλοι-της-Κύπρου-2.pdf