ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ 2020

Η παράδοση συνεχίζεται. Το φετινό Ημερολόγιο του Δήμου Κυθρέας, το οποίο μοιράζεται στους δημότες και δημότισσές μας έχει θέμα : “Η ΚΥΘΡΕΑ και η Φύση της”.

Αγαπητές Συνδημότισσες, αγαπητοί Συνδημότες, Φίλοι και Φίλες!

Και τί δεν έχει γραφεί και ειπωθεί διαχρονικά για τη χρυσογελούσα Κυθρέα και τη Φύση της! Ένα πολύχρωμο χαλί απλωμένο στα ριζά του Γερο-Πενταδάκτυλου, από τα σπλάχνα του οποίου ανάβλυζε ο ζωογόνος Κεφαλόβρυσος, η μεγαλύτερη πηγή νερού της Κύπρου!

Το ετήσιο Ημερολόγιο του Δήμου μας ασχολήθηκε και στο παρελθόν με την Κυθρεώτικη φύση, τα αγριολούλουδα και γενικά την πλούσια βιοποικιλότητά της. Η πολυποίκιλη χλωρίδα ασφαλώς είχε ως αποτέλεσμα και την ύπαρξη μιας σπάνιας και πολύμορφης πανίδας, ένα μουσείο της φύσης κυριολεκτικά το όλο οικοσύστημα της περιοχής.

Για ακόμα μια χρονιά επανερχόμαστε με το Ημερολόγιο 2020 στην “Φύση της Κυθρέας” ως ταπεινοί προσκυνητές της γενέτειρας γης, μια υπενθύμιση προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τη ξεχνούμε και συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό για ελευθερία και δικαίωση!

Θερμές ευχαριστίες εκφράζω προς όσους βοήθησαν γενικά στο έργο της έκδοσης αυτού του Ημερολογίου, ιδιαίτερα προς τους Αντιδήμαρχο Μάριο Ζαμπακίδη και τη Δημοτική Σύμβουλο Ευαγγελία Μιχαήλ, της σχετικής Υπεπιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου.