ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στον Δήμο Κυθρέας ο ομογενής δικηγόρος από την Κυθρέα Ανδρέας Νίκου Άκαρας

Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε χθες, 5 Σεπτεμβρίου 2018, στα προσωρινά γραφεία του Δήμου μας  στη Λευκωσία,  τον ομογενή δικηγόρο Ανδρέα Άκαρα με καταγωγή από την Κυθρέα (από πατέρα) και τη Χάλκη της Δωδεκανήσου (από μητέρα) και σήμερα μόνιμο κάτοικο των Η.Π.Α. Ο κ. Άκαρας είναι διακεκριμένος δικηγόρος και βασικό μέλος της ομάδας που ανέλαβε την υπόθεση υπεράσπισης πέντε Αμερικανών διαδηλωτών, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από τους μπράβους του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον και υπέβαλαν μήνυση εναντίον του τουρκικού κράτους.  Διακρίθηκε επίσης ως επικεφαλής στα θέματα εξωτερικής πολιτικής του Γραφείου του Βουλευτή Τζον Σαρπάνη.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τον κ. Άκαρα για τις δραστηριότητες και το δύσκολο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί ο Δήμος Κυθρέας σε συνθήκες προσφυγιάς, καθώς και για τις εξελίξεις στο κυπριακό και γενικά στην περιοχή μας.  Στο πρόσωπο του Αντρέα Άκαρα, που αμέσως νιώσαμε πόσο πολύ έντονα τρέχει στο αίμα του η Κυθρεώτικη μαγιά, είδαμε έναν ακούραστο και ανυποχώρητο προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαίων της Κύπρου και της Ελλάδας.  Ενθυμούμενος τον αείμνηστο πατέρα του Νίκο μας τόνισε πόσο πολύ αγαπούσε την Κυθρέα και μιλούσε συνεχώς γι’ αυτήν, τον Κεφαλόβρυσό της, τους Κυθρεώτες και την καταπράσινη γη τους και πολλά άλλα!

Ο φίλος πλέον Αντρέας Άκαρας συνοδευόταν από την ξαδέλφη του Ελένη και τον σύζυγό της Ηλία και μαζί μας ήταν και η εκλεκτή φίλη Κυθρεώτισσα Ανθή Πέτσα.  Του χαρίσαμε διάφορες εκδόσεις του Δήμου και της Ελεύθερης Κυθρέας.