ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με τον Έλληνα Πρέσβη

Την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δρ Πέτρο Καρεκλά, έγινε δεκτή από τον Εξοχότατο Έλληνα Πρέσβη, κ. Θεοχάρη Λαλάκο, στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία σε μια πρώτη συνάντηση κυρίως εθιμοτυπικού χαρακτήρα, μετά την ανάληψη σχετικά πρόσφατα των καθηκόντων του.
Στην αρχή της συνάντησης ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού καλωσόρισε τον κ. Πρέσβη στην Κύπρο και του ευχήθηκε εκ μέρους όλων των Δημάρχων – μελών της Επιτροπής καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, του δώρισε διαφωτιστικό υλικό που έχει εκδώσει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων. Η συζήτηση στη συνέχεια επικεντρώθηκε τόσο στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, ιδιαίτερα μάλιστα στις απειλές για νέο εποικισμό στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, όσο και στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Πρεσβείας της Ελλάδος και της Επιτροπής.
Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για μελλοντικές δράσεις και τη συνέχιση της καλής συνεργασίας της Επιτροπής με την Ελλαδική Πρεσβεία. Ο κ. Λαλάκος, αφού ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της Επιτροπής για την επίσκεψή τους , εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλει ενεργά για συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας αυτής και για μια καλύτερη προβολή των Κατεχόμενων Δήμων, του έργου τους καθώς και του δράματος της Κύπρου διεθνώς και ασφαλώς και στον Ελλαδικό χώρο.
Μετά το πέρας της συνάντησης, η Επιτροπή συνήλθε στην προγραμματισμένη μηνιαία συνεδρία της, η οποία πραγματοποιήθηκε στα προσωρινά γραφεία του Δήμου Λευκονοίκου στην Αγλαντζιά . Έγινε εκτενής συζήτηση όσον αφορά την ανησυχία όλων για τις διαρκείς τουρκικές απειλές, προκλήσεις και παρανομίες στην περιοχή μας, όσο και για το ενδεχόμενο ανοίγματος της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου. Από όλους τους Δημάρχους των Κατεχόμενων Δήμων εκφράστηκε η θέληση για συμπαράσταση και συμπαράταξη στην κοινή προσπάθεια αποτροπής νέων τετελεσμένων γεγονότων από τους Τούρκους.
Επίσης, η Επιτροπή συζήτησε τις προσεχείς δράσεις που θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια του έργου της διαφώτισης που επιτελεί, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων που επιβάλλει η πανδημία.
Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
10 Σεπτεμβρίου, 2020