ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με τον νέο Αρχιεπίσκοπο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 φιλοφρονητική συνάντηση της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος, δρ. Πέτρος Καρεκλάς, συνεχάρη τον Μακαριότατο εκ μέρους της Επιτροπής για την πρόσφατη εκλογή του στο αρχιεπισκοπικό αξίωμα και ανέπτυξε τις βασικές θέσεις της επί του εθνικού θέματος, τονίζοντας παράλληλα και τις διάφορες προσπάθειες που καταβάλλονται για συντήρηση της μνήμης των κατεχόμενων εδαφών μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλα τα μέλη της Επιτροπής στη συστηματική καταστροφή που υφίσταται στα κατεχόμενα η θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά και στην ανάγκη στοχευμένων ενεργειών για αναχαίτισή της.

Από την πλευρά του ο Μακαριότατος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας σε μια λύση στο Κυπριακό και διαβεβαίωσε την Επιτροπή για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Εκκλησία προς αυτή την κατεύθυνση. Εκφράστηκε τέλος από όλους η πρόθεση για ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Κατεχόμενων Δήμων για ευόδωση των κοινών στόχων για το μέλλον της πατρίδας μας και για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή.

Εκτός από την κοινή έκδοση των Κατεχόμενων Δήμων, ο Δήμαρχος δώρησε στον Μακαριότατο αντίτυπο του βιβλίου “Η Πνευματική Κυθρέα: Πρακτικά Β’ επιστημονικού συνεδρίου του Δήμου Κυθρέας”, έκδοση του 2018.