ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίας της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων (ΕΚΔ), συνάντηση με Αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (Π.Ε.Π.), με επικεφαλής τον νέο Πρόεδρό της, κ. Γιώργο Λυσανδρίδη. Η συνάντηση είχε κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Π.Ε.Π. από τον κ. Λυσανδρίδη καθώς και το διορισμό των μελών της.

Κατά τη συνάντηση έγινε μια πρώτη συζήτηση και σωρείας θεμάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να προωθηθούν. Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η ενδυνάμωση της αλληλοενημέρωσης και συνδιαβούλευσης προς καθορισμό και προβολή κοινών θέσεων και προβλημάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο, όπως η απώλεια χρήσης, η ισότιμη κατανομή βαρών, η διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, το δικαίωμα ψήφου για τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, η διαφώτιση εντός και εκτός συνόρων, η σύληση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς από το κατοχικό καθεστώς η “πώληση” περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα και άλλα.

Τόσον ο Πρόεδρος δρ. Πέτρος Καρεκλάς όσον και τα άλλα μέλη της ΕΚΔ,  όσον και η Αντιπροσωπεία της ΠΕΠ, εξέφρασαν την επιθυμία τους για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και αποτελεσματικότερη προώθηση των θεμάτων που ταλανίζουν τον προσφυγικό κόσμο της Κύπρου.

Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
28 Μαρτίου 2023