ΝΕΑΣΗΜΑΝΤΙΚΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φόρος τιμής στους πεσόντες Κυθρέας και Περιοχής

Φόρο τιμής απότισε ο Δήμος Κυθρέας, η Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας καθώς και τα Οργανωμένα Σύνολα στους ηρωικώς πεσόντες, εν ψυχρώ δολοφονηθέντες και σφαγιασθέντες κατά την τουρκική εισβολή 1974 στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο που τελέστηκε χθες, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στον Ι. Ν. Απ. Ανδρέα στον Συνοικισμό Στρόβολος 3. Του μνημοσύνου προέστη ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, ο οποίος ανέπεμψε δέηση υπέρ ανεύρεσης των αγνοουμένων μας και μνημόνευσε όλους τους εν ειρήνη κοιμηθέντες στην προσφυγιά κατοίκους της Κυθρέας και Ευρύτερης Περιοχής. Παρέστησαν εκπρόσωπος του Πρέσβη της Ελλάδος, ο Δήμαρχος Στροβόλου, εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και Υποψηφίων για την Προεδρία, του ΓΕΕΦ, της Αστυνομίας, της ΕΛΔΥΚ και της ΔΕΑ, όπως επίσης εκπρόσωποι Κοινοτικών Συμβουλίων, Σωματείων, Οργανώσεων και συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων.

Στην ομιλία του ο έντιμος Υπουργός Παιδείας, δρ Πρόδρομος Προδρόμου, τόνισε πως μαζί με τη βαθειά ευγνωμοσύνη για τη θυσία των πεσόντων, σήμερα πρέπει να διατρανώσουμε και τη βούλησή μας να μη λησμονήσουμε, αλλά να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δικαίωσή τους.  Φέρνοντας στη μνήμη την απώλεια όσων τότε πολέμησαν σε αγώνα άμυνας για την πατρίδα και για την πίστη μας, πρόσθεσε, συνειδητοποιούμε και το δικό μας χρέος και καθήκον να επιμείνουμε και να επιζητήσουμε όσο και αν χρειαστεί, τη λευτεριά και τη λύτρωση της Κύπρου μας και των χωμάτων της Κυθρέας και όλων των άλλων τόπων μας.

Ακολούθησε Τρισάγιο και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων του Δήμου Κυθρέας στο προαύλιο του Οικήματος του Σωματείου ΠΑΟΚ Κυθρέας στον Στρόβολο.

Δελτίο Τύπου
Δήμος Κυθρέας
26 Οκτωβρίου 2022

Ομιλία Υπουργού Παιδείας στο Μνημόσυνο Πεσόντων 25 Οκτ 2022