ΝΕΑΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Φόρο τιμής απότισαν οι Κυθρεώτες στους Πεσόντες του 1974

Τελέστηκε για μια ακόμη χρονιά στην προσφυγιά το Εθνικό Μνημόσυνο Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Κοιμηθέντων στην προσφυγιά κατοίκων της Κυθρέας και Ευρύτερης Περιοχής, καθώς και δέηση υπέρ ανεύρεσης των πολυάριθμων Αγνοουμένων μας, στον Απόστολο Ανδρέα Στροβόλου.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την αυτοθυσία αυτών που υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας και μετέφερε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν οι προσπάθειες για λύση του ανθρωπιστικού θέματος των Αγνοουμένων. Δήλωσε ακόμη ότι παρά τις προκλήσεις της Άγκυρας η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης χωρίς εγγυήσεις και ξένους στρατούς κατοχής, ώστε η Κύπρος να γίνει τόπος ειρήνης, ευημερίας, σταθερότητας και ασφάλειας.

Μετά τη λειτουργία τελέστηκε Τρισάγιο από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο στο παρακείμενο Μνημείο του Δήμου Κυθρέας στο προαύλιο του Σωματείου ΠΑΟΚ Κυθρέας. Κατατέθηκε από την Πολιτεία, την Εκκλησία, Κοινοβουλευτικά Κόμματα, την Πρεσβεία της Ελλάδος, Αξιωματούχους της Τ. Α., Οργανώσεις, Σωματεία και Φορείς, καθώς και Συγγενείς Πεσόντων, σωρεία στεφάνων τιμής και δόξης.

Αιωνία τους η μνήμη, αθάνατοι!