ΝΕΑΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Φόρο τιμής απέτισαν οι Κυθρεώτες στους Πεσόντες συντοπίτες τους κατά την τουρκική εισβολή

Εθνικό μνημοσυνο δεκάδων Πεσόντων, εν ψυχρώ δολοφονηθέντων και εν ειρήνη κοιμηθέντων στην προσφυγιά, της Κυθρεας και της Ευρύτερης Περιοχής της τελέστηκε την Κυριακή, 19.09.21 στον Απόστολο Αντρέα Στροβόλου, προϊσταμένου του Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου.

Ομιλητής ήταν ο Έντιμος Υπουργός Εσωτερικών, κ. Νίκος Νουρής, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο και τα Οργανωμένα Σύνολα της Κυθρέας για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα του πόθου της επιστροφής, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε με συγκίνηση στον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η κωμόπολη κατά την τουρκική εισβολή, με τους δεκάδες πεσόντες, εκτελεσθέντες και αγνοούμενους, των οποίων την τύχη αναμένουμε καρτερικά να διακριβώσουμε. Διαμήνυσε ακόμη την αυστηρή προσήλωση της κυβέρνησης στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης η οποία θα τερματίζει τις αναχρονιστικές συνθήκες εγγυήσεων και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων, εξασφαλίζοντας την ειρηνική και αρμονική συμβίωση του συνόλου των νομίμων κατοίκων του νησιού. Διαβεβαίωσε τέλος, ότι παρά τις δυσκολίες που προβάλλονται και τις πρόσφατες, απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας και το άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αγωνίζεται άοκνα για τον τερματισμό της επικρατούσας κατάστασης, ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους το δίκαιο στην πατρίδα μας.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και πολλών Οργανωμένων Συνόλων, που κατέθεσαν μετά από τρισάγιο στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων του Δήμου Κυθρέας, στο προαύλιο του οικήματος του ΠΑΟΚ Κυθρέας στο Στρόβολο.

Αιωνία ας είναι η μνήμη τους!

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Εσωτερικών