ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕΑ

Bραβεύτηκαν οι αριστούχοι απόφοιτοι του 2018 από την Εκπαιδευτική Περιφέρεια Κυθρέας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Εορταστική Εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος και η Σχολική Εφορεία Κυθρέας για τη βράβευση των αρίστων αποφοίτων 2017-18 που έλκουν την καταγωγή τους από την Κυθρέα και την Ευρύτερη Περιοχή της. Η εκδήλωση έγινε στην “Παλαιά Αγορά Παλλουριώτισσας”, που αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που προσήλθε, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, εκ μέρους του οποίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής  Μέσης Εκπαίδευσης, δρ Κυπριανός Λούης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ενώ η προσφώνηση έγινε από τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, δρ Βασίλη Βασιλειάδη. Βραβεία επιδόθηκαν στη συνέχεια σε 25 απόφοιτους Μέσης Εκπαίδευσης από την εκπαιδευτική περιφέρεια Κυθρέας για τις άριστες επιδόσεις και το ήθος που επέδειξαν κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης άρχισε με ομιλία του Δημάρχου, δρ Πέτρου Καρεκλά, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και ευχήθηκε για την πρόοδο στη μετέπειτα πορεία τους. Στον σύντομο απολογισμό του για τη χρονιά, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επιγραμματικά στις σημαντικότερες δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου, σκιαγραφώντας το πολυποίκιλο και πολυσχιδές έργο του στους διάφορους τομείς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσήλκυσε στη συνέχεια η παρουσίαση του νέου Ημερολογίου του Δήμου για το 2019 από τον αντιδήμαρχο, κ. Μάριο Ζαμπακίδη, και τη Δημοτική Σύμβουλο κα Ευαγγελία Παυλίδου-Μιχαήλ, οι οποίοι εξήγησαν το σκεπτικό και την καλλιτεχνική άποψη γύρω από το φετινό θέμα του ημερολογίου “Παραδοσιακές και καλλιτεχνικές δημιουργίες στις γειτονιές της Κυθρέας”.

Ιδιαίτερα εορταστική χροιά στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έδωσε τέλος το μουσικό πρόγραμμα από χορωδία του “Αστρινίδειου Ωδείου”, με τη συνοδεία της Κυθρεώτισσας Πηνελόπης Καραολιά Προκοπίου στο πιάνο.

Φωτογραφίες: Ευπραξία Καρεκλά