ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ 2019

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι!

Σας προσφέρουμε και φέτος με χαρά και περηφάνεια το Ημερολόγιο του Δήμου Κυθρέας για το 2019 για ένα θέμα που εντάσσεται κι αυτό στις συνεχείς προσπάθειές μας για προστασία της απειλούμενης πολιτιστικής κληρονομιάς της κατεχόμενης από τον Tούρκο εισβολέα από το 1974 γης μας.

«Παραδοσιακές και Kαλλιτεχνικές Δημιουργίες στις Γειτονιές της Κυθρέας» είναι το θέμα που επιλέχθηκε για το Ημερολόγιο 2019. Ένα θέμα με ιδιαίτερες ευαισθησίες για έναν κόσμο πλούσιο, παραγωγικό και ευφάνταστο που σαν μελίσσι δημιουργούσε μέχρι το 1974 στις πολλές και παραδοσιακές γειτονιές της διαδόχου πόλης των Αρχαίων Χύτρων, την Κυθρέα μας. Ένας κόσμος που το σώμα του διαμελίστηκε και τα «ιμάτιά» του βγήκαν σε πλειστηριασμό ή συνεχώς εκλείπουν ή καταστρέφονται. Γι’ αυτό η απεικόνισή τους για να μας υπενθυμίζει το χρέος διάσωσής τους είναι έργο σημαντικό, γιατί μόνον μέσω αυτών διαφυλάσσεται διαχρονικά ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του τόπου μας.

Εκφράζω θερμές ευχαριστίες για όσους εργάστηκαν για να σας προσφέρουμε ένα ακόμα αξιόλογο Ημερολόγιο στη σειρά αυτών που μέχρι σήμερα εκδόθηκαν στην προσφυγιά, ιδιαίτερα στα μέλη της αρμόδιας Υπεπιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τους Αντιδήμαρχο Μάριο Ζαμπακίδη και τη Δημοτική Σύμβουλο Ευαγγελία Μιχαήλ, αλλά και άλλους συντελεστές για την τεχνική επιμέλεια και έκδοσή του.

Με φιλικούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς
καθώς και ευχές για ένα ευτυχισμένο 2019,
Δρ. Πέτρος Μ. Καρεκλάς
Δήμαρχος