ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανηγυρικά τιμήθηκε ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΟΣ στην ομώνυμη εκκλησία στη Φλάσου!

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα (5/11/2020) τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητριανού Κυθρέας ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθρέας καθώς και κληρικοί με επικεφαλής τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο και πιστοί που μετέβησαν στην εκκλησία Αγίου Δημητριανού στη Φλάσου Σολέας για να τιμήσουν τον Προστάτη Άγιο των Προσφύγων. Τα ιερά λείψανα μεταφέρθηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο μετά από δέηση που προηγήθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα. Τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό στον Άγιο Δημητριανό Φλάσου τέλεσαν ο Μητροπολίτης Μόρφου και ο Επίσκοπος Μεσαορίας. Ακολούθησαν ομιλίες από τους Επισκόπους, τον Δήμαρχο Κυθρέας και την κα Φρειδερίκη Αντωνίου εκ μέρους της τοπικής Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Η ακολουθία ολοκληρώθηκε με λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πέριξ του ναού.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κυθρέας ανέφερε πως ο Άγιος, κατορθώνοντας να απελευθερώσει με επίμονες προσευχές και εκκλήσεις το αιχμάλωτο στη Βαβυλώνα ποίμνιό του τον 10ο αιώνα, αποτελεί για μας σήμερα πυξίδα και φάρο στην πορεία μας, την ενσάρκωση της ελπίδας για επιστροφή στην πατρογονική γη. Μνημόνευσε ακόμα τον μακαριστό ιερέα Παπάκωστα Παπαναστασίου και τον τότε Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας Χαρδακιωτίσσης Μιχάλη Κυριάκου, οι οποίοι διέσωσαν μέσα στη λαίλαπα του πολέμου το 1974 την εικόνα της Παναγίας και τα ιερά λείψανα του Αγίου. Ευχήθηκε τέλος να μας αξιώσει ο Θεός σύντομα να γιορτάσουμε τον Άγιο Δημητριανό στο “σπίτι του”, στον περικαλλή Ναό της Παναγίας της Χαρδακιώτισσας στην Κυθρέα!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Δημάρχου Κυθρέας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: Ομιλία του Δημάρχου Κυθρέας στον Εσπερινό Αγ. Δημητριανού 5.11.2020

Παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από τον Εσπερινό στη Φλάσου στις 5.11.20.