ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Σύσσωμοι οι Κυθρεώτες φωνάξαμε ξανά ένα κραυγαλέο ΟΧΙ στην κατοχή

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, 49 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, η ετήσια Αντικατοχική Εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κυθρέας και η Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας. Αντιπροσωπεία των διοργανωτών και των Οργανωμένων Συνόλων συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου Αιγάλεω επέδωσε ψήφισμα προς τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών σε αξιωματικό της Ειρηνευτικής Δύναμης στο Οδόφραγμα Μιας Μηλιάς και στη συνέχεια μετέβη στον παρακείμενο Ναό του Αγίου Πολυδώρου για τον Εσπερινό της Αγίας Μαρίνας, τον οποίο τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος, κ.κ. Γεώργιος.

Με το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή εις μνήμην των πεσόντων του 1974. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Γιάννης Γκίκας, χαιρετώντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στις κοινές εθνικές μνήμες που κουβαλούν Κύπρος και Ελλάδα, ενώ τόνισε πως καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί δίνει μια συνεπή μάχη αξιοπρέπειας για να μην ξεχνάει η διεθνής κοινότητα τη διαρκή αδικία προς τον κυπριακό λαό. Στον δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Κυθρέας, δρ Πέτρος Καρεκλάς, τόνισε πως δεν αποδεχόμαστε τ’ αποτελέσματα του δίδυμου εγκλήματος του 1974 και πως παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δίκαια και δικαιώματά μας σ’ αυτή τη γη με την πλούσια ιστορία που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Παπαναστασίου (με καταγωγή από το Νέο Χωρίο Κυθρέας), συνεχάρη τον Δήμο για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για συντήρηση της μνήμης και διαβεβαίωσε πως η κυνέρνηση δε θα σταματήσει να διεκδικεί ό,τι μας ανηκει για να επανακτήσουμε την ακεραιότητα του τόπου μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με πατριωτικά τραγούδια από τη Χορωδία του Δήμου Κυθρέας και με λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας. Σύσσωμοι οι Κυθρεώτες δήλωσαν ξανά με την παρουσία τους ότι ο τόπος μας δεν έχει ξεχαστεί κι ότι ο αγώνας δεν πρόκειται να τερματιστεί μέχρι τη δικαίωση και τη διασφάλιση του δικαιώματος επιστροφής στην αγαπημένη γη μας!

Δήμος Κυθρέας
17 Ιουλίου, 2023

Διαβάστε εδώ τον Χαιρετισμό του Δημάρχου Αιγάλεω.
Διαβάστε εδώ τον Χαιρετισμό του Δημάρχου Κυθρέας.