ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ 2022

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι,

«Μόνο αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τον καλλιτέχνη μέσα στο παιδί», λέει ο κορυφαίος Έλληνας παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς, «έχουμε ελπίδα να αποφύγουμε τη στασιμότητα, την αδράνεια και την κοινωνική αποτελμάτωση».

Και πράγματι, σε μια χώρα που παραμένει διαιρεμένη για δεκαετίες τώρα, κυρίως τα παιδιά θα μπορούσαν με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, την αθωότητα και την ανεξικακία τους να μας δείξουν τον δρόμο της ποθούμενης απελευθέρωσης και επανένωσης του νησιού μας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των νομίμων κατοίκων του.

Με τις σκέψεις αυτές αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναδείξουμε στο φετινό μας Ημερολόγιο την Κυθρέα όπως τη φαντάστηκαν και την προσέλαβαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων, μέσα από τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που προκήρυξε ο Δήμος μας για τη διετία 2019-2021 με θέμα: «Η Κυθρέα μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Μικροί μαθητές που δεν επισκέφθηκαν ποτέ τη σήμερα κατεχόμενη Κυθρέα μας, κατάφεραν να αποτυπώσουν στο χαρτί όλες τις ελπίδες των προσφύγων για απελευθέρωση και επιστροφή στην πατρώα γη. Ας αφουγκραστούμε τον παλμό των έργων τους κι ας τους δώσουμε προβάδισμα σ’ αυτό τον αγώνα, που κρατούν ακόμα ζωντανό οι γονείς, οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους. Ας τους μεταδώσουμε την αγάπη μας για τον τόπο μας, φροντίζοντας πάντοτε να δημιουργούμε ευκαιρίες για μια ολοκληρωμένη γνωριμία τους με την κατεχόμενη γη μας, για να παραμείνει η φλόγα του πόθου της επιστροφής αναμμένη.

Είθε τα φωτεινά χρώματα του φετινού ημερολογίου να συνοδεύουν την καθημερινότητά σας αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ευχαριστίες εκφράζω προς όσους συνέβαλαν στην έκδοση αυτή και ιδιαίτερα προς την αρμόδια Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου (Αντιδήμαρχο, Μ. Ζαμπακίδη και Δ.Σ., Ευαγγελία Παυλίδου Μιχαήλ και Κυριάκο Έλληνα). Κάθε καλό σε όλους το 2022!

Με φιλικούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Δρ Πέτρος Καρεκλάς,
Δήμαρχος


CALENDAR 2022